Przekładając
tort warto pamiętać o wykonaniu rantu z kremu maślanego,
który spełni kilka funkcji. ✔️ Zabezpieczy przed wypływaniem nadzienia ✔️ po pierwszym schłodzeniu tortu stężeje i utrzyma ciężar biszkoptu na zewnętrznych krawędziach i nie będą opadać ✔️ będzie tym samym kremem, którym otynkujesz tort, a przez to unikniesz trudności podczas nakładania tynku i dziur w miejscach gdzie znajduje się nadzienie. Różnica struktur pomiędzy kremami (lżejszymi i cięższym do tynkowania) to częsty problem utrudniający pracę podczas tynkowania. |
|
Przekładanie
tortu Na tym etapie warto ułożyć tort na obrotowym talerzu lub paterze. Pod tort możesz dodatkowo umieścić podkładkę jeśli nie planujesz przenosić go na typową paterę do tortu. Przełóż tort wybranym nadzieniem i odstaw do lodówki, aby dokładnie się schłodził. Pamiętaj, że nakładanie zbyt dużej ilości ciężkiego, wilgotnego nadzienia to krótka droga do uginania się tortu i jego wybrzuszenia. |